Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: OtoFotki Uploader (.net, C#)  (Przeczytany 3315 razy)
Luke
Zaawansowany użytkownik

« : 09 Kwiecień 2010, 23:29:50 »

Czy lubicie serwis otoFotki.pl? Uśmiech

Bo ja lubię, i to bardzo. Język Często z niego korzystam, bo jest szybki i niezawodny. Postanowiłem sobie ułatwić korzystanie z tego serwisu przez stworzenie aplikacji, która mogłaby zapamiętać jakie zdjęcia wgrywam na serwer, aby potem nie zapomnieć ich linków. Czasem mi się zdarzało, że wgrałem 6 zdjęć, po czym przypadkowo odświeżyłem, albo wyłączyłem stronę i musiałem wgrywać zdjęcia jeszcze raz, bo straciłem wszystkie linki...

Ale teraz takie problemy to już przeszłość. Język Zapraszam do testowania mojej najnowszej aplikacji, która sprawia, że wgrywanie zdjęć na otoFotki.pl przypomina zwyczajne kopiowanie plików do folderu. Taki był mój cel - maksymalnie uprościć wgrywanie zdjęć. Uśmiech Z wyglądu program do złudzenia przypomina zwyczajny folder w Windows 7. Różni się tym, że jego zawartość tak naprawdę znajduje się na serwerze otoFotki.pl, ale widać ją tak, jakby folder był na lokalnym komputerze. Oczywiście program wszystko zapamiętuje. Uśmiech

Oto i on (poniższe zdjęcie wgrałem przy pomocy tego programu):

Jak wgrywać zdjęcia? Dokładnie tak, jak się kopiuje pliki do folderu. Język Można je po prostu przeciągnąć myszką, można wybrać z menu Kopiuj/Wklej, można użyć skrótów Ctrl + C i Ctrl + V, można kliknąć na przycisk Dodaj obrazy - jak komu wygodnie. Ja tam lubię przeciągać myszką. Język Następnie obrazy się ładują. Od razu można przesłać dowolną ilość obrazków. Uśmiech Gdy zaznaczymy jakiś obrazek, to wyświetlają się nam przydatne linki. Kliknięcie na przycisk po prawej stronie linku powoduje skopiowanie go do schowka. Każdy załadowany obrazek można pobrać lub otworzyć w przeglądarce. Można natychmiast pobierać dowolną ilość wgranych obrazków.

Program jest w jednym pliku i wygląda jak folder. Można go pobrać tutaj:

« Ostatnia zmiana: 11 Lipiec 2010, 20:51:25 wysłane przez Luke » Zapisane

em1L
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : 10 Kwiecień 2010, 08:22:09 »

Uploader bardzo fajny, działa bezproblemowo, jednakże chciałbym coś podobnego, do wspomnianego imageshacka Chichot
Ważne, żeby obsługiwał dane konto i wyświetlał wszystkie wgrane obrazki

Pzdro Chichot
martini
Użytkownik
**

« Odpowiedz #2 : 10 Kwiecień 2010, 08:56:57 »

Fajna rzecz dla kogoś kto z tego korzysta Uśmiech
A jeśli chodzi o imageshack to lepiej poszukać czegoś innego np fotoo.pl
imageshack jest wolny i na wielu portalach nie są akceptowane zdjęcia z tego serwisu.

Avast Internet Security + Zemana AntiLogger
Mirahz
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 12 Kwiecień 2010, 15:40:15 »

Dobra robota Luke. Aplikacja prosta, ale bardzo użyteczna. Aż mnie zmobilizowałeś do poświęcenia większej uwagi otoFotkom. Dzięki za włożoną pracę. Może jeszcze dzisiaj wrzucę do bazy www.instalki.pl Uśmiech

Luke
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #4 : 12 Kwiecień 2010, 19:33:24 »

Dobrze, ale poczekaj, wstawię finalną wersję, nie betę. Uśmiech
Od tej chwili link w pierwszym poście wskazuje już na finalną wersję. Mrugnięcie

Mirahz
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 14 Kwiecień 2010, 14:02:28 »

Program dodany do bazy www.instalki.pl

http://www.instalki.pl/programy/pobierz/Windows/akcesoria/OtoFotki_Uploader.html

Luke
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #6 : 17 Kwiecień 2010, 14:30:05 »

Aaa... jednak musiałem coś poprawić. Uśmiech Jeden link źle się kopiował. No i ulepszyłem nieco ładowanie plików metodą przeciągania. Wcześniej program powodował zawieszenie się okna folderu lub pulpitu z którego przeciągano pliki na czas ładowania zdjęć. Teraz już ten problem nie występuje. Link do programu jest ten sam, ale teraz kryje się pod nim poprawiona wersja. Mrugnięcie

Mirahz
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : 10 Maj 2010, 17:50:37 »

http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/akcesoria/OtoFotki_Uploader.html  OtoFotki Uploader w wersji 1.0.2 Zapraszam do korzystania Uśmiech

Mirahz
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 15 Czerwiec 2010, 18:36:02 »

Pojawiła się wersja 1.0.4 http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/akcesoria/OtoFotki_Uploader.html

Mirahz
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : 23 Czerwiec 2010, 18:56:13 »

Pojawiła się wersja 1.0.5 http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/akcesoria/OtoFotki_Uploader.html

Pzdr.

Luke
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #10 : 11 Lipiec 2010, 11:50:29 »

Od dziś program dostępny jest również dla Windows XP, oraz dostępna jest nowa wersja 1.0.6 dla Windows 7 i Visty. Mrugnięcie

Dla obu wersji dodałem program instalacyjny, dzięki czemu Windows już nie będzie nas ostrzegał o niebezpieczeństwach w trakcie uruchamiania programu.

Program można pobrać tutaj:
OtoFotki Uploader 1.0.6 dla Windows 7 i Visty
OtoFotki Uploader 1.0 dla Windows XP

Mirahz
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : 12 Lipiec 2010, 17:03:07 »

Program w obu wersjach dodany do bazy www.instalki.pl

OtoFotki Uploader (XP) 1.0
OtoFotki Uploader 1.0.6

Luke
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #12 : 21 Listopad 2010, 12:34:12 »

Kiedy tylko mam wolną chwilę, wracam do programu i wyszukuję w nim błędów. I właśnie trochę tych błędów znalazłem, dlatego wydałem kolejną wersję programu - 1.0.7

Ostatnio naszła mnie też ochota na pewną promocję programu na YouTube, więc przygotowałem o nim dwa filmiki i powoli szykuję już trzeci. Zachęcam do obejrzenia. Uśmiech

OtoFotki: Na forum...
OtoFotki: 5 sposobów na dodawanie obrazów

Mirahz
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : 22 Listopad 2010, 08:55:33 »

Aktualizowałem na www.instalki.pl

OtoFotki Uploader 1.0.7

Zapraszam również na facebook'owy profil serwisu http://www.otofotki.pl/ : http://www.facebook.com/otofotki Uśmiech

pionner
Ekspert

piąty pancerny ;)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : 01 Sierpień 2011, 23:03:05 »

Znalazłem błąd, mam nadzieję że poprawisz:
1.wgrywam fotkę, linki działają
2.zmieniam nazwę fotki
3.linki pokazują error 404

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: