Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ubuntu 7.10  (Przeczytany 1168 razy)
mich@l2312
Użytkownik
**

« : 28 Luty 2008, 23:41:41 »

Czy ktoś go używa? Jakie są jego dobre i złe strony?
Podobno jest to najpopularniejsza dystrybucja Linuksa w Polsce. Warto go zamienić z Windowsem?
michau
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #1 : 29 Luty 2008, 09:27:09 »

Teraz chyba jeden z najczęściej instalowanych dystrybucji :] Osobiście pracowałem kiedyś na Ref Hat, Knoppix, Mandriva ale muszę się przyznać, że potrafiłem tylko podstawowe rzeczy robić :[
Może lepiej zadawać takie pytania na Forum o Ubuntu lub na Forum o dystrybucjach Uśmiech
Mirahz
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 29 Luty 2008, 15:42:04 »

Może lepiej zadawać takie pytania na Forum o Ubuntu lub na Forum o dystrybucjach Uśmiech

Napisal w dobrym dziale. Mysle, ze nie warto sie ograniczac w tym przypadku.

ziebal
Gość
« Odpowiedz #3 : 29 Luty 2008, 22:34:22 »

Ubuntu bazuje na Debianie, a Debian to jedna z najstabilniejszych i najlepszych dystrybucji linuksa... A Ubuntu to Debian + pare dodatkow ułatwiających pracę. Ogólnie fajna dystrybucja, wadą jest to, że troche powoli chodzi, ale na to cierpią chyba wszystkie systemy Linux dla użytkowników zaczynających zabawę z Linuksem...
urban92
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 18 Marzec 2008, 00:39:08 »

Jak ktoś lubi coś nowego, ma średniej klasy sprzęt i lubi grzebać to Linux jest dobrym systemem dla niego. Użyłem słowa Linux dlatego że Ubuntu jest taką popularną dystrybucją że staje się synonimem całego Linuxa.

PC1: Core2Duo E8400 @ 3.6 Ghz, 4 GB Ram, Asus P5Q Pro, GF 9600 GT, HDD 2x 500 GB, Vista SP2 Ultimate x64, Seven Ultimate x64

PC2: Athlon 64 3000+ @ 2 Ghz, 512 MB Ram, Abit AX8, GF 6800 GS, HDD 160 i 40 GB, XP SP3 MCE, Seven Ultimate x86
ziebal
Gość
« Odpowiedz #5 : 18 Marzec 2008, 08:29:36 »

Jak ktoś lubi coś nowego, ma średniej klasy sprzęt i lubi grzebać to Linux jest dobrym systemem dla niego. Użyłem słowa Linux dlatego że Ubuntu jest taką popularną dystrybucją że staje się synonimem całego Linuxa.

Jak ktoś lubi grzebać w systemie to zdecydowanie polecam czystego debiana  Uśmiech

Ubuntu ma zainstalowaną masę śmieci...  Spoko
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: