Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Firewall blokowanie programów  (Przeczytany 11980 razy)
Speed1111
Nowy użytkownik
*

« : 08 Grudzień 2009, 13:24:52 »

mam takie pytanie. Jak w tym systemie zablokować program aby nie łączył się z internetem?
hubert1
Ekspert

"bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D

« Odpowiedz #1 : 09 Grudzień 2009, 16:42:30 »

panel sterowania, system i zabezpieczenia, zapora systemu windows, i w tym okienku już wszystko na wyczucie. Nie powiem już dokładnie gdyż usługe tą mam wyłączoną, i korzystam z kaspersky IS 2k10

Speed1111
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 09 Grudzień 2009, 21:17:10 »

Są tam opcje, ale jest bardzo dziwny problem. Posiadam taki program jak expressiv dobre do przepisywania jakiejś treści XD No ale łączy się cały czas z internetem i masę komunikatów  jest, to bardzo denerwujące i dlatego chcę aby nie miał połączenia, a by przestał ciągle te same reklamy wyświetlać, czy mówić, bo po restarcie ustawienia jakie tam wprowadzam się resetują, a nie chce mi się cały czas to powtarzać.
rynio
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #3 : 20 Grudzień 2009, 00:11:39 »

zainstaluj jakikolwiek program do monitorowania aktywnych połączeń np. netlimitter i wypatrz w nim te adresy reklamowe i zablokuj w firewallu.

Drugi sposób, jeżeli ten program używa innego pliku exe do wysyłania reklam to zablokuj go przez: start/uruchom/gpedit.msc/konfiguracja użytkownika/szablony administracyjne/system/nie uruchamiaj określonych aplikacji systemu windows/ *(i tam wpisujesz nazwę pliku który wysyla reklamy i włączasz .
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: