Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: TV w Media Center - kodek nie bangla  (Przeczytany 447 razy)
Andrew
Nowy użytkownik
*

Książę ciemności. Gardzę metalami i innym ścierwem

Zobacz profil WWW
« : 24 Sierpień 2009, 12:45:36 »

Wczoraj trochę dłubałem przy kodekach i finalnie udało mi się ustawić ffdshow w WMP12 i Media Centerze jednak pojawił się inny problem - nie mogę oglądać TV. Za każdym razem mam taki błąd:

Odtwarzanie DVD działa bez problemu. Pamiętam, że w XP MCE było tak, że kodek dla TV i DVD był współdzielony. Tutaj chyba już coś zmienili...

Pomoże ktoś?
wojtaszek
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #1 : 25 Sierpień 2009, 12:10:08 »

ja tez nie moge.mam karte winfast tv expert 2000 i tez nie idzie...
KilKr
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #2 : 25 Sierpień 2009, 12:25:02 »

A nie ma to przypadkiem związku z tym że posiadane przez Was tunery nie są zgodne z MS'owym Media Center? Ja co prawda nie bawiłem się za czasów Visty dodatkiem Media Center, ale z tego co mi wiadomo nie każdy tuner z nim działa. Obecnie mam w domowym kompie coś takiego: http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?pronameid=377 Co prawda sterowników do W7 jeszcze nie ma i używam sterów dla Visty. Z Vistowym MCE jest zgodna więc mogę wieczorkiem sprawdzić czy będzie jakiś problem pod Windows 7.
Andrew
Nowy użytkownik
*

Książę ciemności. Gardzę metalami i innym ścierwem

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 25 Sierpień 2009, 12:40:05 »

Ja kupiłem tuner dedykowany do Media Centera dokładnie taki http://www.hauppauge.pl/site/products/data_pvr150.html

Na XP i Viście działało. Na 7 też dopóki nie zainstalowałem Win7codecs i tam nie zacząłem grzebać żeby odblokować ffdshow dla MC i WMP żeby mieć napisy i płynne odtwarzanie bo nie oszukujmy się - natywne kodeki Windows 7 zwyczajnie ssą Mrugnięcie

KilKr
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #4 : 25 Sierpień 2009, 12:46:49 »

No to chyba pozostaje skorzystać z punktu przywracania aby odmieszać Język Później ewentualnie grzebać krok po kroku aby ustalić jednoznacznie przyczynę tego problemu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: