Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: 1 ... 6 7 [8]
  Drukuj  
Autor Wątek: [Instalacja] Microsoft Windows 7 PDC Build 6956  (Przeczytany 8502 razy)
sproject
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #105 : 28 Grudzień 2008, 18:12:53 »

Dziwne, ja zawsze sobie z taką opresją radziłem z bootowalnej płyty zainstalowanego systemu, tam odnajdywałem konsolę ratunkową i zawsze wystarczał CHKDSK /R, który naprawiał problem.

Ale skoro w praktyce nie możesz uruchomić płyty z systemem, to jesteś w kropce.
michau
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #106 : 28 Grudzień 2008, 18:36:47 »

Płyta nie startuje? Może restart BIOSa?
umcs
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #107 : 28 Grudzień 2008, 18:44:47 »

Płyta startuje ale w XP dochodzi do momentu po wczytaniu plików, gdzie powinno się wybrać partycję do zainstalowania a w 7 szary pasek na początku dochodzi do końca i też koniec. Ale postęp jest. Udało się zainstalować Ubuntu z LiveCD, tak, że chwilę posiedzę na tym systemie i ściągnę b. 7000.

A mam pytanko jeszcze. Czy po nowej instalacji Windowsa da się tak zrobić, że nie trzeba instalować od nowa wszystkich programów? Niby Backup od tego chyba jest ale jakie polecacie do tego programy? Bo to bez sensu za każdym razem po wyjściu nowego buildu robić wszystko od podstaw.

Uczyłem się indyjskich tradycji, szukałem wyciszenia, ćwiczyłem jogę, uczyłem się "Kamasutry", spróbowałem herbatę "Lipton" i zdecydowałem dalej PIĆ WÓDKĘ.
michau
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #108 : 28 Grudzień 2008, 18:54:20 »

Ja zawsze wszystko instaluję od nowa. Chyba istnieją jakieś programy do robienia kopii ale czy samych zainstalowanych programów to nie jestem pewien czy coś takiego istnieje.

Lepiej instalować wszystko od nowa.
tbgkol
Ekspert

"Live together, die alone, man."

« Odpowiedz #109 : 28 Grudzień 2008, 19:54:21 »

A mam pytanko jeszcze. Czy po nowej instalacji Windowsa da się tak zrobić, że nie trzeba instalować od nowa wszystkich programów? Niby Backup od tego chyba jest ale jakie polecacie do tego programy? Bo to bez sensu za każdym razem po wyjściu nowego buildu robić wszystko od podstaw.

Taki urok wczesnych wersi, nikt ci nie gwarantuje, że wogóle coś będzie działało. Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 28 Grudzień 2008, 19:56:03 wysłane przez tbgkol » Zapisane

Odszedłem z powodu chamstwa michaua. Mrugnięcie
michau
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #110 : 28 Grudzień 2008, 19:55:37 »

Niektóre programy działają bez ponownej instalacji a niektóre wymagają ponownej instalacji taki ich urok.
Strony: 1 ... 6 7 [8]
  Drukuj  

Skocz do: