Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Architektura conroe  (Przeczytany 542 razy)
hubert1
Ekspert

"bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D

« : 19 Czerwiec 2009, 21:18:33 »

Jakie macie zdanie o architekturze conroe i jak patrzycie na nią przez pryzmat czasu (2006-2009) oraz jakie są zalety i wady przejścia na architekturę nahalem? Sądzicie że wydajność dzisiejszych procesorów Intela jest zbyt niska jak na pozostały sprzęt i czy wg. was potrzebna jest nam zmiana całej platformy (tj lga 1366). Jak myślicie warto wydawać krocie na mobo, proca i pamięć czy czekać na kolejną generację proców albo obniżenie cen.

Ja nie potrzebuję odpowiedzi na te pytania gdyż na razie sprzętu nie zmieniam ale jestem ciekaw waszych opinii. Mrugnięcie

marusg
Aktywny użytkownik

hej ludziska,będe królem spamowiska

« Odpowiedz #1 : 19 Czerwiec 2009, 23:29:53 »

warto poczekać na Core i5,wydajność może być minimalnie mniejsza, ale będą tańsze. i7 ma podobno zostać platformą dla "entuzjastów"
jak narazie LGA775 ma się dobrze i wbrew przewidywaniom "nie umiera", osobiście uważam że, na dzień dzisiejszy najbardziej opłacalną i przyszłościową platformą jest AM3 od AMD

E5200@3,4Ghz|Gigabyte GA-EP31-DS3L|4GB A-data Gaming Edition|Scythe Mugen|Pentagram Silent Force 460W|CoolerMaster Elite 331|Gainward HD4850 Golden Sample|Segate Baraccuda 500GB|Samsung SyncMaster T190
hubert1
Ekspert

"bo liczą się wspomnienia, prawda, prawda" :D

« Odpowiedz #2 : 20 Czerwiec 2009, 10:49:13 »

ok. Z takim szczegółem że jednak am3 nie jest już platformą przejściową (było nią am2+)

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: