altanka
Nowy użytkownik
|
 |
« : 30 Maj 2009, 10:38:17 » |
|
Win 7, 64 bit, zaktualizowane i spolszczone. Drukarka HP 840c na usb. Wciąż "nieznane urządzenie" i oczywiście nie działa. Sterów 64 bitowych szukałem długo i nic nie znalazłem, natomiast strona HP twierdzi, że w 64-bitowej Viście są systemowe sterowniki. Diabli mnie biorą, bo przecież nie będę wyrzucać całkowicie sprawnej drukarki z oryginalnymi tuszami tylko dlatego, że 7-ka jakoś jej nie rozpoznaje. Notabene najpierw nie była w stanie użyć sieciówki 3Com 905b - no ale tam przynajmniej było wyjaśnione w necie, że sterowników 64-bitowych nie ma i koniec; mus było kupić Realtek no i działa - trudno. Zna ktoś jakiś sposób? Ciąg dalszy historii kilka dni później: Jest coś niedopracowane albo w mechaniźmie rozpoznawania urządzeń albo w WU albo i w obu naraz. Potem było tak: system znajdował się jakby w jednym z dwóch różnych błędnych stanów - albo drukarka była w ogóle nierozpoznawana (unknown device), albo niby było napisane co to za urządzenie ale z zastrzeżeniem, że nie ma sterownika i nie będzie działać. System startował z zasady z drukarką "unknown device" i wtedy też zapuszczanie WU nic nie wnosiło. Trzeba było kilkanaście razy pod rząd włączać i wyłączać fizycznie drukarkę i nagle następowało przejście w stan drugi. I wtedy też w spisie niekoniecznych aktualizacji pojawiła się pozycja o stosownym sterowniku. Zaktualizowałem i działa. Co prawda wolałbym, żeby jednak mieć po prostu sterownik u siebie, niż ze wszystkim zaraz do WU. Zobaczymy jaki następny wykop napotkam - a dużo jeszcze nie sprawdziłem, bo nie było dość czasu. Dziękuję wszystkim za próby pomocy.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwiec 2009, 00:12:48 wysłane przez altanka »
|
|
|
|
|
|
beholder
|
 |
« Odpowiedz #1 : 30 Maj 2009, 11:28:56 » |
|
Znalazłem sterowniki do tej drukarki, ale pod XP więc pewnie nie zadziałają... Najprostszym rozwiązaniem byłoby podłączenie drukarki do kompa z Vistą 64-bitową, i skopiowanie sterowników na W7. O ile oczywiście masz taką możliwość. W razie czego podaję linka do tych sterów na XP, może jakimś cudem zadziałają http://www.soft82.com/download/windows/hp-deskjet-840c-printer-driver/Spróbuj jeszcze tak: prawy klik na nieznane urządzenie, aktualizacja sterownika, przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu sterownika, pozwól wybrać z listy i może tam znajdzie ten sterownik. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Madzia
|
 |
« Odpowiedz #2 : 30 Maj 2009, 11:59:33 » |
|
Ja mam HP F4180 i Win 7 x64. Ściągnęłam sterowniki ze strony HP pod Viste x64 i wszystko działa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yetti
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : 01 Czerwiec 2009, 21:23:36 » |
|
Do tej samej drukarki system pobrał sam sterowniki z netu i zainstalował, wszystko śmiga elegancko. Po instalacji i przez jakis tydzień drukarka nie była wykrywana przez system - teraz jest OK.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michau
|
 |
« Odpowiedz #5 : 01 Czerwiec 2009, 21:27:40 » |
|
U mnie nie potrafił znaleźć sterowników na WU mimo iż urządzenie zostało wykryte prawidłowo tylko steroników brakowało. Jak zainstalowałem te co zamieściłem to później znalazło na WU nowsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m!rek
|
 |
« Odpowiedz #6 : 01 Czerwiec 2009, 21:45:28 » |
|
a nie pomoże dodanie nowej drukarki? HP DeskJet 840C widnieje na liście w Win 7
|
|
|
|
|
|
Windows 7 RC x64 + Windows XP SP3 Gigabyte GA-EP31-DS3L Intel Core 2 Duo E6600 2.40@3.00 GHz PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4 Samsung SpinPoint F1 640 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) EVGA e-GeForce 8800 GTS 640 MB GDDR3 + AC Accelero Extreme 8800 Motorola Z10
|
|
|
pierwszy
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : 02 Czerwiec 2009, 13:21:03 » |
|
dzięki wielkie  miałem problemy z hp 845c i na tych sterach działa!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m!rek
|
 |
« Odpowiedz #8 : 02 Czerwiec 2009, 16:54:55 » |
|
ja również posiadam HP DeskJet 845C i tak już od dawien dawna odłączam urządzenia peryferyjne podczas instalacji Windowsa a po zainstalowaniu systemu dopiero je podłączam i drukarkę Windows 7 znalazł i zainstalował bez najmniejszych problemów no ale widzę przypadki się zdarzają
|
|
|
|
|
|
Windows 7 RC x64 + Windows XP SP3 Gigabyte GA-EP31-DS3L Intel Core 2 Duo E6600 2.40@3.00 GHz PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4 Samsung SpinPoint F1 640 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ) EVGA e-GeForce 8800 GTS 640 MB GDDR3 + AC Accelero Extreme 8800 Motorola Z10
|
|
|
pierwszy
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : 03 Czerwiec 2009, 00:03:40 » |
|
nie pamiętam czy drukarka była podpięta czy nie... ale pamiętam, że xp nie miał problemów z podpiętą drukarką podczas stawiania systemu - skąd mogłem wiedzieć, że z win7 takie jazdy są
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pietrzu89
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : 25 Grudzień 2009, 13:51:47 » |
|
dzięki wielkie  miałem problemy z hp 845c i na tych sterach działa! Czy można prosić o ponowne wrzucenie na inny serwer tych samych sterowników ponieważ mam podobny problem a jak już wiadomo osiedle zostało wywalone;/ ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lolasher
|
 |
« Odpowiedz #11 : 07 Styczeń 2010, 01:21:48 » |
|
Pobaw się Windows Update, mi jakoś tak nagle pobrało sterownik do podobnej drukarki (8 czy 9XXc, zabij nie pamiętam numeru). Na stronie hp są dokładne instrukcje jak zainstalować większość drukarek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|