Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziwny problem z WIFI.  (Przeczytany 544 razy)
zoomehsak
Nowy użytkownik
*

« : 22 Maj 2009, 15:49:08 »

Witam wszystkich na forum.

Mam dość dziwny problem z karta wifi. Po zainstalowaniu Windowsa 7 - wszystkie podzespoły instalują się same bez zbędnego grzebania w sterownikach i wszystko działa bez zarzutów aż do momentu kiedy wifi samo się wyłącza... czasami dzieje się tak po 15 minutach a niekiedy po 15 godzinach, dioda przestaję mrugać i przycisk na obudowie nie reaguje. Jedynie "Shut Down" pomaga. W menadżerze urządzeń wyłączyłem opcje oszczędzania energii przez kartę wifi. W Windowsie XP nie miałem takiego problemu.

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Komputer:
Netbook Acer Aspire One
Ukey
Użytkownik
**

« Odpowiedz #1 : 22 Maj 2009, 16:36:13 »

To chyba bedzie zwiazane z ustawieniami oszczedzania zasilania w windowsie. Tam jak masz ikone bateryjki musisz zobaczyc. Moze tez sterowniki nie bardzo dzialaja (to te od windowsowe tak ?) Zainstaluj od producenta pod Viste

Problem pisac GG 1405174
zoomehsak
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 22 Maj 2009, 17:22:48 »

W schematach mam wszędzie włączone na maxiumum oraz opcja oszczedzania energii jest wyłączona. Zainstalowałem teraz sterowniki o których pisałeś zobaczymy czy to coś pomoże.
michau
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #3 : 22 Maj 2009, 17:24:44 »

Ja dzisiaj tak walczyłem prawie od rana z podobnym problemem. Na szczęście teraz już śmiga Uśmiech U mnie chodziło o odpowiednie sterowniki.
zoomehsak
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : 22 Maj 2009, 17:36:23 »

U mnie na razie wszystko działa bez problemu... zostawię netbooka na noc i wtedy zobaczę czy zmiana sterowników coś dała...
Ukey
Użytkownik
**

« Odpowiedz #5 : 22 Maj 2009, 17:55:14 »

Te windowsowe niestety nie sa zadobre niestety :/ Mogli by wreszcie zaczac robic poprawnie te sterowniki by sprzet mogl na nich pracowac w 100% a nie aby aby ..

Problem pisac GG 1405174
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: