Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Szukanie pliku po części jego nazwy  (Przeczytany 421 razy)
AwM
Nowy użytkownik
*

« : 18 Maj 2009, 08:21:47 »

Witam.
Używam Win7 RC i zauważyłem ostatnio dużą (jak dla mnie) niedogodność w przeszukiwaniu katalogów. Na przykład w moim przypadku chcę znaleźć pliki zawierające frazę "laugh". Nie brane są niestety pod uwagę pliki "playerlaugh" etc.
Próbowałem się coś o tym dowiedzieć, ale nie doszedłem zbyt daleko. Wolałbym szukajkę ze starego XP.

Z góry dziękuję za pomoc.
Luke
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #1 : 18 Maj 2009, 09:36:05 »

Wpisując laugh szukasz plików, których nazwy się tak zaczynają lub mają w swojej nazwie tak zaczynające się słowa... Wpisz z gwiazdką: *laugh, to Ci znajdzie wszystkie pliki zawierające to słowo (również na początku). To jest też zmiana w stosunku do Visty, bo tam ta gwiazdka też nie była wymagana. Język
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2009, 09:38:53 wysłane przez Luke » Zapisane

Kokson901
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 18 Maj 2009, 09:41:35 »

W Xp też trzeba było * wpisywać o ile dobrze pamiętam, a może w 98 ^^ Ale na pewno * jest rozwiązaniem Twoich problemów AwM Uśmiech
AwM
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : 18 Maj 2009, 16:01:53 »

Macie rację. Po wpisaniu na początku gwiazdki, znajduje mi te pliki. W winxp nie trzeba było wpisywać nic więcej, a visty nie używałem.

Bardzo wam dziękuję za pomoc.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: