Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 1280x1024 i problem z myszką.  (Przeczytany 706 razy)
Piccolo
Nowy użytkownik
*

« : 10 Maj 2009, 13:28:17 »

Witam. Mam pytanko. Pod windows Xp mam ustawioną prędkość wskaźnika myszy na maximum (z włączeniem "zwiększ precyzję") Identycznie ustawiam ją w Windows 7. Z tym że w xp kursor działa szybciej. W 7 jest trochę wolniejszy co utrudnia pracę. Rozdziałka taka na obu. Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam.
Czujny
Ekspert

zast. red. prow. Komorkomania.pl

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 10 Maj 2009, 17:59:41 »

jeżeli to jakaś specjalna mysza to skombinuj od niej sterowniki i oprogramowanie, może ono coś da?

Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX
Piccolo
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 15 Maj 2009, 14:44:13 »

jeżeli to jakaś specjalna mysza to skombinuj od niej sterowniki i oprogramowanie, może ono coś da?

Gryzoń taki:

http://ebb.net.pl/shop/images/MYSZ%20LOGITECH%20OEM%20U96%20OPTICAL%20USB%20BLACK.jpg

Pod XP działa dobrze. Wgrany mam co prawda program od Logitecha do zarządzania, ale myszę mam ustawioną i tak w trybie żeby działała pod kontrolą windows. Wgrałem oprogramowanie na 7. Nic nie pomogło, a ustawienia poprzez program setpoint także nie dają zadowalającego efektu. Mysza działa albo za szybko albo za wolno. W Xp działa "idealnie" Ciężko to opisać. Jeżeli człowiek używa windowsa z jednym ustawieniem myszy ponad 5 lat, to od razu wyłapuję że coś działa nie tak:)
michau
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #3 : 18 Maj 2009, 16:46:20 »

Przecież w panelu sterowania masz możliwość regulacji szybkości kursora Uśmiech
Piccolo
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : 20 Maj 2009, 14:40:15 »

Co z tego?Uśmiech Jest ustawione na maxa, zarówno pod XP jak i 7. A działa różnie:D
Piccolo
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : 30 Maj 2009, 11:37:35 »

Co z tego?Uśmiech Jest ustawione na maxa, zarówno pod XP jak i 7. A działa różnie:D

Rozumiem że nikt nie napotkał na podobny problem?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: