Warson
Nowy użytkownik
|
 |
« : 07 Maj 2009, 21:20:15 » |
|
Witam, czy jest możliwość zmniejszenia ikon Pulpitu i Paska szybkiego uruchamiana na takie jak są w Standardowym XP? Mam wiele ikon na pulpicie i sa za duże i ledwo mi się mieszczą.
Z góry dziękuje za pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
d.l
Nowy użytkownik
Windows 7 x86 RTM
|
 |
« Odpowiedz #1 : 07 Maj 2009, 21:23:18 » |
|
Prawym myszy->Widok->Małe ikony Co do paska Prawym myszy->Właściwości ->używaj małych ikon Chyba że chcesz jeszcze mniejsze  to nie wiem co poradzić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mikaka
|
 |
« Odpowiedz #2 : 07 Maj 2009, 22:21:44 » |
|
Co do ikon pulpitu to poniżej "małe ikony" można bardziej zmniejszyć, poprzez naciśnięcie Ctrl na pulpicie i pokręcenie w dół kulką od myszy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Warson
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : 08 Maj 2009, 06:51:54 » |
|
Dzięki za pomoc ze sprawą pulpitu lecz jeśli chodzi o pasek: Prawym myszy->Widok->Małe ikony Co do paska Prawym myszy->Właściwości ->używaj małych ikon
Chyba że chcesz jeszcze mniejsze Uśmiech to nie wiem co poradzić Uśmiech
to źle ująłem pytanie, chodzi o to zeby nie były mniejsze lecz mniejsze odstępy pomiędzy nimi jak w XP.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tom
|
 |
« Odpowiedz #5 : 21 Sierpień 2009, 22:31:31 » |
|
Wybaczcie necroposting, ale nie udzielono nigdzie odpowiedzi na to pytanie. Jakieś sugestie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lolasher
|
 |
« Odpowiedz #6 : 22 Sierpień 2009, 01:43:11 » |
|
Nie udzielono bo się nie da xD Szczerze mówiąc to mam wrażenie że wszyscy jakoś przekombinowują, mi tam się nowy wygląd podoba, i jedna rzecz jak zwykle mnie zirytowała NIE MA PASKA SZYBKIEGO URUCHAMIANIA W WINDOWS 7 !!! to są tylko przypięte programy do taskbara, nie jest to już oddzielnym panelem, który się przesuwa, przecież jak klikniesz w przypiętą ikonę to nie pojawia się oddzielny pasek prezentujący uruchomioną aplikacje, tylko ikona się w niego przemienia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tom
|
 |
« Odpowiedz #7 : 22 Sierpień 2009, 10:07:42 » |
|
Można mieć podobno pasek uruchamiania. A ja nie przekombinowuję, tylko na moim netbooku 1024x600 ten odstęp wygląda po prostu słabo. I tak już sobie poradziłem wpisem z rejestru  Gdyby kogoś interesowało: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics I zmieniamy klucz IconSpacing na -1250 i IconVerticalSpacing na -100. Restart Sevena i po kłopocie  Na dowód: 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpień 2009, 10:10:55 wysłane przez Tom »
|
|
|
|
|
|
Luke
|
 |
« Odpowiedz #8 : 22 Sierpień 2009, 11:47:00 » |
|
Nie trzeba grzebać w rejestrze, można to zrobić normalnie.  Klikamy prawym przyciskiem myszy na pulpit i wybieramy: Personalizuj -> Kolor okna -> Zaawansowane ustawienia wyglądu. Z listy Element: wybieramy Rozmieszczenie ikon (pionowe) i Rozmieszczenie ikon (poziome) i sobie ustawiamy ile chcemy. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yethwa
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : 23 Sierpień 2009, 08:51:58 » |
|
Pasek można zrobić identyczny jak w xp, no może tych durnych kolorów nie da się zmienić ale funkcjonalność można przywrócić starą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sCooBy^
|
 |
« Odpowiedz #10 : 25 Sierpień 2009, 12:41:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
McVein
|
 |
« Odpowiedz #11 : 02 Wrzesień 2009, 12:50:39 » |
|
Nie trzeba grzebać w rejestrze, można to zrobić normalnie.  Klikamy prawym przyciskiem myszy na pulpit i wybieramy: Personalizuj -> Kolor okna -> Zaawansowane ustawienia wyglądu. Z listy Element: wybieramy Rozmieszczenie ikon (pionowe) i Rozmieszczenie ikon (poziome) i sobie ustawiamy ile chcemy.  A jakie są wartości wprowadzone w wersji ENG??
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam wszystkich.
|
|
|
|
Luke