Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Ankieta
Pytanie: Wasz ulubiony system to:
Windows 1
Windows 2
Windows 3
Windows 95
Windows 98
Windows Me
Windows NT 3
Windows NT 4
Windows 2000
Windows XP
Windows Vista
Windows Neptune
Windows Longhorn
MS DOS 1.1 - 6.22
Mac OS
Dystryucje Linux'a
Inny (System podaj w komentarzach)
Windows 7

Strony: 1 [2] 3 4 ... 11
  Drukuj  
Autor Wątek: Ulubiony system operacyjny  (Przeczytany 16548 razy)
michau
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #15 : 09 Wrzesień 2008, 21:22:04 »

Istnieje możliwość założenia jednego konta na jeden e-mail Uśmiech Wiem, że można założyć sobie dowolną ilość skrzynek ale jak ktoś używa jej do założenia konta z którego będzie spamował to taki adres do zablokowanych, a konto do usunięcia.
tbgkol
Ekspert

"Live together, die alone, man."

« Odpowiedz #16 : 10 Wrzesień 2008, 12:25:28 »

Wiem, że można założyć sobie dowolną ilość skrzynek
No właśnie można ile się chce, więc nie ma takiego sposobu żeby blokować użytkownika, którego nie da się obejść.

Odszedłem z powodu chamstwa michaua. Mrugnięcie
urban92
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #17 : 10 Wrzesień 2008, 17:51:37 »

A co to ma do zapobiegania przeciw dziciom neo?

Abuse to też zwyczajowa nazwa działu u dostawcy usług internetowych, który zajmuje się rozpatrywaniem skarg dotyczących nadużyć. Zgodnie z RFC 2142, dział ten powinien posługiwać się adresem e-mail abuse@nazwa_domeny.

Odetnie się gówniarzom net Język

PC1: Core2Duo E8400 @ 3.6 Ghz, 4 GB Ram, Asus P5Q Pro, GF 9600 GT, HDD 2x 500 GB, Vista SP2 Ultimate x64, Seven Ultimate x64

PC2: Athlon 64 3000+ @ 2 Ghz, 512 MB Ram, Abit AX8, GF 6800 GS, HDD 160 i 40 GB, XP SP3 MCE, Seven Ultimate x86
tbgkol
Ekspert

« Odpowiedz #18 : 10 Wrzesień 2008, 18:47:36 »

A co to ma do zapobiegania przeciw dziciom neo?

Abuse to też zwyczajowa nazwa działu u dostawcy usług internetowych, który zajmuje się rozpatrywaniem skarg dotyczących nadużyć. Zgodnie z RFC 2142, dział ten powinien posługiwać się adresem e-mail abuse@nazwa_domeny.

Odetnie się gówniarzom net Język

No nie wiem, a jeżeli rodzice dzieciaka nie wyrażą zgody? Bo np. potrzebny im jest internet do pracy?

urban92
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : 11 Wrzesień 2008, 17:27:14 »

Nawet jeżeli tak by było, to dowiedziawszy się o wybrykach swej pociechy rodzice zabronią takiemu 10 letniemu kurduplowi korzystać z Internetu Uśmiech
« Ostatnia zmiana: 11 Wrzesień 2008, 17:29:11 wysłane przez urban92 » Zapisane

PC1: Core2Duo E8400 @ 3.6 Ghz, 4 GB Ram, Asus P5Q Pro, GF 9600 GT, HDD 2x 500 GB, Vista SP2 Ultimate x64, Seven Ultimate x64

PC2: Athlon 64 3000+ @ 2 Ghz, 512 MB Ram, Abit AX8, GF 6800 GS, HDD 160 i 40 GB, XP SP3 MCE, Seven Ultimate x86
matrix0123456789
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #20 : 11 Wrzesień 2008, 20:28:55 »

Neo mają zwykle neostradę. Zresetują modem i mają nowe ip. Jest jeszcze jakiś sposób?
Masz na to jakieś dowody? nazwa (neo-neostrada, jak auto-autostrada) nie jest dowodem. Ale lepiej zapobiegać niż leczyć.

tbgkol
Ekspert

« Odpowiedz #21 : 12 Wrzesień 2008, 12:21:15 »

Neo mają zwykle neostradę. Zresetują modem i mają nowe ip. Jest jeszcze jakiś sposób?
Masz na to jakieś dowody? nazwa (neo-neostrada, jak auto-autostrada) nie jest dowodem. Ale lepiej zapobiegać niż leczyć.

Powiedziałem zwykle.
Wejdź i o dzieciach neo poczytaj http://dziecineo.prv.pl/
Nie napisałem przecież że wszystkie neo mają neostradę.
« Ostatnia zmiana: 12 Wrzesień 2008, 12:23:57 wysłane przez tbgkol » Zapisane

Mercor
Ekspert

« Odpowiedz #22 : 18 Wrzesień 2008, 02:50:33 »

Co prawda jestem zwolennikiem rozwiazan Microsoftu i od moich piewszych chwil przy komputerze towarzyszyl mi dos, win3.1 i ogolnie windowsy od 95 do visty...ale odkad przesiadlem sie na Mac OS, nie ciagnie mnie juz spowrotem i jestem naprawde zadowolony z Leoparda. moj glos pada wiec na Mac OS i gdybym mogl wybrac 2 glosy to padlby na Viste. usprawiedliwiajac sie nieco - z gier na pc juz zrezygnowalem, od tego mam konsole, z wiekszosci innych rzeczy tez - komputer teraz sluzy mi do netu, maila, komunikatorow i muzyki, i moim zdaniem Mac OS sprawdza sie tu o wiele lepiej - szybszy, wygodniejszy. No ale to nie znaczy lepszy Uśmiech po prostu mnie lepiej sie z niego korzysta.
tbgkol
Ekspert

« Odpowiedz #23 : 18 Wrzesień 2008, 18:16:50 »

od tego mam konsole, z wiekszosci innych rzeczy tez - komputer teraz sluzy mi do netu, maila, komunikatorow i muzyki, i moim zdaniem Mac OS sprawdza sie tu o wiele lepiej - szybszy, wygodniejszy. No ale to nie znaczy lepszy Uśmiech po prostu mnie lepiej sie z niego korzysta.

Mac'i może byłyby bardziej popularne, gdyby było więcej programów na nie, a ty Mercor jakiego używasz komunikatora?

ziebal
Gość
« Odpowiedz #24 : 18 Wrzesień 2008, 20:40:04 »

od tego mam konsole, z wiekszosci innych rzeczy tez - komputer teraz sluzy mi do netu, maila, komunikatorow i muzyki, i moim zdaniem Mac OS sprawdza sie tu o wiele lepiej - szybszy, wygodniejszy. No ale to nie znaczy lepszy Uśmiech po prostu mnie lepiej sie z niego korzysta.

Mac'i może byłyby bardziej popularne, gdyby było więcej programów na nie, a ty Mercor jakiego używasz komunikatora?

Pewnie Adium Język
michau
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #25 : 19 Wrzesień 2008, 09:06:28 »

Pewnie Adium Język

Ten jest chyba najbardziej popularny Uśmiech
japan
Aktywny użytkownik

the Lizard King

« Odpowiedz #26 : 20 Wrzesień 2008, 13:33:30 »

Co prawda jestem zwolennikiem rozwiazan Microsoftu i od moich piewszych chwil przy komputerze towarzyszyl mi dos, win3.1 i ogolnie windowsy od 95 do visty...ale odkad przesiadlem sie na Mac OS, nie ciagnie mnie juz spowrotem i jestem naprawde zadowolony z Leoparda. moj glos pada wiec na Mac OS i gdybym mogl wybrac 2 glosy to padlby na Viste. usprawiedliwiajac sie nieco - z gier na pc juz zrezygnowalem, od tego mam konsole, z wiekszosci innych rzeczy tez - komputer teraz sluzy mi do netu, maila, komunikatorow i muzyki, i moim zdaniem Mac OS sprawdza sie tu o wiele lepiej - szybszy, wygodniejszy. No ale to nie znaczy lepszy Uśmiech po prostu mnie lepiej sie z niego korzysta.
Również ostatnio zauważyłem, że wolę MacOS'a, z tych i nie tylko tych powodów. Jestem właścicielem iMac'a z procesorem G5. Nie jest to może rozwiązanie najnowsze, ale miło mi się na nim pracuje. Korzystam z systemu 10.4.11, a już wkrótce przesiądę się na 10.5.4. Wszystko czego potrzebuję do szczęścia pod Maczkiem to Firefox, iLife'08 i Office 2008 (wciąż działają na starych procesorach, i dobrze).
Ah, i wiele gier też jest wydawana pod MacOS. Niestety, nie w Polsce. Ktoś tutaj pamięta grę Marathon (od Bangie [mam wrażenie, że źle napisalem, proszę wybaczyć xD], twórców Halo)? W '94 bodajże została wydana, tylko na Maca, jeden z największych klasyków gier FPP Chichot
Mercor
Ekspert

« Odpowiedz #27 : 22 Wrzesień 2008, 21:39:52 »

no oczywiście ze Adium Uśmiech a na macu jak powiedział poprzednik pracuje sie wygodnie Uśmiech
zawisza czarny
Gość
« Odpowiedz #28 : 24 Wrzesień 2008, 17:07:10 »

Moje systemy to Linux, MAC no i oczywiście jak chce sobie zagrać to włączam XP'ka ;]
revanmj
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #29 : 28 Wrzesień 2008, 11:40:26 »

Ja Mac OS lubię nie tylko za wygląd ale i za to (albo przede wszystkim za to), że większość plików konfiguracyjnych to XML dzięki czemu łatwo jest je modyfikować. Poza tym u mnie bynajmniej działa o wiele szybciej od Windows'a, a dzięki temu, że sterowniki to rozszerzenia jądra to przy podłączeniu różnych pendrive'ów nie instaluje sterów za każdym razem jak Windows Język

Strony: 1 [2] 3 4 ... 11
  Drukuj  

Skocz do: